04Verhalen

Een pijlsnelle groei samen met Catalize

Koen Vyls 3

Koen Vyls

De Belgische vastgoedgroep en projectontwikkelaar Ghelamco behoeft zeker in Vlaanderen geen voorstelling meer. In een recordtijd werkte de groep zich op als een vooraanstaande speler, zowel in België als in Polen en voor een stuk ook in Rusland. Een pijlsnelle groei brengt op organisatorisch en human resources-vlak heel wat uitdagingen met zich mee. Group Finance & Reporting Director Koen Vyls werkt intussen al elf jaar voor Ghelamco en beleefde die groei vanop de eerste rij.

Koen Vyls (KV): “We zijn een groeiende organisatie. In de elf jaar dat ik hier werk, is het bedrijf een paar keer vermenigvuldigd qua size, zowel cijfermatig als organisatorisch. Daarbovenop komen er op het vlak van financiële rapportering steeds meer verplichtingen bij inzake transparantie, corporate governance, enz. Dat betekent dat het team moet mee-evolueren met de size. Het kan dus dat we op ad hoc basis even moeten bijschakelen. Als groeibedrijf is het belangrijk dat je dan snel tijdelijke krachten en expertise in huis kan halen.”

Behalve voor het binnenhalen van specifieke expertise, deden jullie ook al een beroep op catalize voor vervangingen.

KV: “Klopt. De laatste twee keer dat we met catalize samenwerkten, was voor een zwangerschap van een van onze medewerksters hier in het finance team in Gent. De bedoeling van partners als catalize is dat ze op korte termijn snel kunnen schakelen en voor een specifieke periode de juiste expertise kunnen aanbieden. Een zwangerschap kondigt zich natuurlijk wel in een bepaalde mate aan. Dus kan je wel wat anticiperen. We zijn telkens goed bediend geweest door catalize. De tweede keer was ongeveer een jaar na de eerste zwangerschap. Het was niet dezelfde dame die zwanger was, maar we hebben op één jaar tijd toch tweemaal een drietal maanden een beroep gedaan op catalize voor ons finance & legal departement. En we hebben zelfs met dezelfde persoon kunnen samenwerken. We waren bijzonder tevreden na de eerste samenwerking en toen de tweede samenwerking zich aandiende, bleek dat die persoon opnieuw beschikbaar was.”

Wat bevalt u aan de manier van werken van catalize?

KV: “Het kort schakelen, het snel ter beschikking stellen van een kandidaat… Dat is uiteraard de bedoeling van dergelijke partijen maar ze moeten het ook nog kunnen waarmaken, en dat doet catalize. We zijn al een paar keer op korte termijn snel bediend geweest met voldoende deskundige kandidaten. Wat me ook bevalt, is dat ze aan marktconforme voorwaarden werken. Dat is ook belangrijk.”

"Als groeibedrijf is het belangrijk dat je snel tijdelijke krachten en expertise in huis kan halen"

U hebt al een paar keer de snelheid van werken benadrukt. Over welke termijn spreken we dan?

KV: “Zeer kort. Dat heb ik trouwens zelf gaandeweg ontdekt. Naar aanleiding van die eerste zwangerschap had ik gepoogd om er van onze kant voldoende snel bij te zijn. Zes maand op voorhand bij manier van spreken, maar zo werkt het natuurlijk niet. Toen ik catalize zo vroeg contacteerde, lieten ze me weten dat ze – gezien de aard van hun business, het voor korte termijn ter beschikking stellen van iemand – niet konden weten of die persoon binnen zes maand beschikbaar zou zijn. Het is echt de bedoeling dat je pas contact opneemt als de nood zich voordoet en dat je er dan kan op vertrouwen dat er snel geschakeld wordt. Tussen het eerste contact en de aanwerving van de kandidaten zitten dus maximum een paar weken, maar evengoed hebben we ook al de juiste persoon gevonden – via catalize – binnen de week.”

Wat is voor u de meerwaarde van interim management?

KV: “Dat je op korte termijn geholpen wordt op een manier die toch voldoende kwaliteit garandeert. Mocht dit niet bestaan, dan verlies je als bedrijf heel veel tijd en kan het zelfs gebeuren dat je het juiste profiel niet vindt.”

Kan u afsluitend zeggen wat voor u de drie sterktes zijn van catalize?

KV: “Flexibele, kwalitatieve service aan marktconforme voorwaarden.”

Koen Vyls 6

Andere verhalen

Een vraag? Een concrete opdracht? Zin in een goed gesprek?

Vul onderstaand formulier in of bel ons op het nummer 09 265 07 70

catalize
Ottergemsesteenweg-Zuid 808 Bus 505
B-9000 Gent
Onze kantoren bevinden zich in de Ghelamco Arena.

Locatie, bewegwijzering en parking: Bekijk hier de kaart