Wat is een interim manager?

M Catalize 70

Een interim manager heeft een ruime ervaring in zijn of haar vakgebied opgebouwd en stelt deze – op zelfstandige basis – ter beschikking van bedrijven waar hij of zij worden ingeschakeld voor tijdelijke opdrachten

Een goede interim manager heeft een gezonde dosis ondernemingszin, kickt op uitdagingen, gedijt vlot in een nieuwe, veranderende omgeving en gaat routine en sleur tegen door continue verbetering en innovatie in zijn werk.

Wilt u als interim manager aan de slag?

Bij catalize zijn we gespecialiseerd in interim management voor hogere financiële functies. We beschikken over een uitgebreid netwerk aan klanten die, telkens als zij een dringende of tijdelijke nood hebben, een beroep doen op catalize voor de selectie van een gekwalificeerde interim manager. Da’s minder zoekwerk en meer potentiële nieuwe klanten voor u!

Wanneer een beroep doen
op een interim manager?

M Catalize 161

Als bedrijf kan het interessant zijn een beroep te doen op een interim manager voor een tijdelijke vervanging, in een hoogdringende situatie of voor ad hoc projectwerk.
Tijdelijke vervangingen
Uw medewerk(st)er zal tijdelijk afwezig zijn (t.g.v. ziekte, zwangerschapsrust, interne mutatie, enz.) en de collega’s kunnen zijn of haar taken niet overnemen.


Projectwerk
Een welomlijnd project (bijv. de introductie van een nieuw ERP-systeem) moet uitgevoerd worden en intern zijn de nodige competenties niet voorhanden of wordt de druk op de afdeling te zwaar.


Hoogdringende situaties
Een plots of ongepland vertrek van een sleutelfiguur in de organisatie (bv. uw CFO) moet dringend opgevangen worden door een interim manager om de continuïteit van de dienst niet in het gedrang te brengen. De interim manager neemt de verantwoordelijkheid op totdat een geschikte (permanente) vervanger gevonden is.


Andere situaties waarin een interim manager zijn of haar nut kan bewijzen, zijn: een negatief auditrapport rechttrekken, transfer pricing en fiscale optimalisatie structureren, het opzetten van management rapportering, implementatie van consolidatie onder IFRS, de professionalisering van een KMO, een cost cutting oefening, de voorbereiding van een IPO, de integratie van een overgenomen bedrijf, enz.

De 5 grote troeven van
interim management

01

Flexibiliteit

Geen enkele andere samenwerkingsvorm (vaste aanwerving, uitzendarbeid, contracten van bepaalde duur, …) biedt u een even grote flexibiliteit in geval van onzekerheid over de duur of intensiteit van het project.

Part of full time? Drie, vier, zes maand, of langer…? Alles kan. U betaalt enkel voor de effectief gepresteerde dagen en de interim manager komt niet op de loonlijst, dus geen administratieve rompslomp.

02

Snelheid

Dankzij onze uitgebreide en voortdurend geactualiseerde database van interim-managers kunnen we heel kort op de bal spelen. Deze week Catalize contacteren en volgende week een interim manager bij u aan de slag? Geen utopie!

03

Efficiëntie

Interim managers hebben steevast een jarenlange ervaring in hun vakgebied. Dat betekent dat ze snel ingewerkt zijn en heel vlug hun toegevoegde waarde kunnen leveren. They hit the ground running!

04

Pragmatisch & hands-on

Een interim manager is geen ‘consultant’ die louter advies komt verlenen. Hij of zij steekt ook de handen uit de mouwen en voert zelf uit wat gedaan moet worden, ook al komen daar dagdagelijkse operationele taken aan te pas.

05

Prijs-kwaliteit

Bij interim management hoeft u niet te investeren in lange en dure opleidingen. Geen verborgen kosten en geen doorrekening van zogenaamde ‘best practices’ of een dure ‘back-office’.

M Catalize 55

Hoe gaan we te werk
voor u als bedrijf?

Een vraag? Een concrete opdracht? Zin in een goed gesprek?

Vul onderstaand formulier in of bel ons op het nummer 09 265 07 70

catalize
Ottergemsesteenweg-Zuid 808 Bus 505
B-9000 Gent
Onze kantoren bevinden zich in de Ghelamco Arena.

Locatie, bewegwijzering en parking: Bekijk hier de kaart