04Verhalen

Catalize helpt projectontwikkelaar ION groeien

Bert Viaene 6

Bert Viaene

Projectontwikkelaar ION kende de voorbije jaren een spectaculaire groei. In 2011 gestart met de spreekwoordelijke twee man (zonder paardenkop), telt de vastgoedontwikkelaar vandaag een 100-tal medewerkers. Een dergelijke groei gaat natuurlijk gepaard met groeipijnen. Medewerkers komen en gaan en soms moet er snel geschakeld worden om de bedrijfscontinuïteit niet in het gedrang te brengen. CFO Bert Viaene legt uit hoe catalize hen hierbij mee geholpen heeft.

Bert Viaene (BV): “Het klopt dat een groeibedrijf als het onze altijd een tekort aan goeie mensen heeft. We hebben in het verleden verschillende keren een beroep gedaan op catalize om ons vooral tijdelijk te ondersteunen, voor een specifiek dossier of project. Dat gaat dan over tijdelijk tijd en skills inkopen als het ware. Ook wanneer iemand op heel korte termijn uitviel of het bedrijf verlaten had en we heel snel iemand nodig hadden op een bepaalde positie, konden we op hen rekenen. Dan gaat het echt specifiek over interim management.”

Catalize heeft een goede database, een goed netwerk. Ze zitten echt op het juiste niveau.

En beantwoordden die kandidaten aan jullie verwachtingen?

BV: “Als ik de drie interim opdrachten bekijk, dan is dat telkens vlot verlopen, in lijn met de verwachtingen die we vooropgesteld hadden. Als je snel moet schakelen voor een interim opdracht, zal je nooit een 100% match vinden. Maar de voorgestelde kandidaten waarmee we samengewerkt hebben, waren absoluut in lijn met de verwachtingen. Er zijn geen onaangename verrassingen uitgekomen, integendeel.”

Hoeveel tijd gaat er gemiddeld tussen een intake en de uiteindelijke start van de interim manager?

BV: “Thomas en zijn team zijn redelijk hands-on en wendbaar. En als het niet lukt, gaat hij dat ook zeggen. Maar als hij een opdracht aanvaardt, weet je dat je op het afgesproken tijdstip de juiste feedback zal krijgen. En dan spreek ik over een aantal dagen à twee weken, eerder dan een maand.”

Als u catalize in drie woorden zou moeten beschrijven, welke zijn dat dan?

BV: “Kwaliteit boven kwantiteit. En die kwaliteit zit in het feit dat catalize het juiste netwerk heeft, de juiste profielen met de juiste ervaring. En Thomas zal ook eerlijk zeggen dat hij een bepaalde opdracht niet aanvaardt wanneer die bv. net daaronder zit. Catalize is dus ook eerlijk en transparant.”

Wat is volgens u de meerwaarde van interim management?

BV: “In principe heb je het liefst natuurlijk een permanente oplossing, en haal je een goeie kracht permanent aan boord, dat is altijd beter. Maar je doet doorgaans een beroep op interim management als de groei te snel gaat en je tijdelijk een oplossing nodig hebt. Of omdat je ergens met een probleem zit – iemand die uitvalt of het bedrijf verlaat. Het voordeel van interim management is dat je zo goed mogelijk kan blijven verder functioneren, dat je je tempo als bedrijf of finance team niet verliest en dat je kan blijven doorgroeien. Voor pure rekrutering hebben wij intussen zelf een goed uitgebouwde HR-afdeling, maar bij interim management komt het aan op snelheid en het juiste netwerk, de goede database. En die hebben wij niet, dus dat kunnen wij moeilijk zelf doen.”

Bert Viaene 4

"Kwaliteit boven kwantiteit. En die kwaliteit zit in het feit dat catalize het juiste netwerk heeft."

Andere verhalen

Een vraag? Een concrete opdracht? Zin in een goed gesprek?

Vul onderstaand formulier in of bel ons op het nummer 09 265 07 70

catalize
Ottergemsesteenweg-Zuid 808 Bus 505
B-9000 Gent
Onze kantoren bevinden zich in de Ghelamco Arena.

Locatie, bewegwijzering en parking: Bekijk hier de kaart