Catalize brengt de juiste mensen samen. Dat is de essentie.

Catalize brengt dus mensen in contact met elkaar. Welke mensen? Mensen (opdrachtgevers, bedrijven) die een vaste of tijdelijke medewerker zoeken voor een financiële positie enerzijds en mensen (kandidaten, interim managers) die een nieuwe uitdaging zoeken anderzijds. En kunnen die mensen elkaar dan niet zelf vinden? Ja, dat kan, maar…met Catalize gaat het gemakkelijker en sneller… Door onze jarenlange specialisatie in financiële rekrutering en interim management beschikken wij over een dermate uitgebreide portfolio van gekwalificeerde mensen met ervaring in finance, dat ons gezichtsveld bij het breedste van de markt mag genoemd worden. Dit bespaart heel wat tijd en geeft bovendien garanties op de best mogelijke match tussen partijen.

Gedrevenheid

We zoeken naar een oplossing tot we er één gevonden hebben; pragmatisme is daarbij onze leidraad. Geen onnodig complexe contracten en lange rapporten: het samenbrengen van de juiste partijen op een zo efficiënt mogelijke manier, dat is onze betrachting.

Snelheid van handelen

Omdat hoogdringendheid meestal aan de orde is in een aanwervingsprocedure - en zo goed als altijd wanneer men een interim manager zoekt - zal Catalize alles in het werk stellen om zo vlug mogelijk oplossingen aan te reiken aan haar klanten.

Specialisatie

Catalize richt zich heel specifiek op de financiële functies en heeft daarin dan ook een jarenlange expertise opgebouwd, wat voor een gerichte selectie van kandidaten én van opdrachten uiteraard onontbeerlijk is.

Onze waarden

Respect voor alle betrokken partijen

Catalize is gegroeid - en wil blijven groeien - door te investeren in lange termijn relaties, zowel met klanten als met kandidaten. En lange termijn relaties zijn uiteindelijk gestoeld op eerlijkheid en respect.

Discretie

Vertrouwelijke omgang met gevoelige en/of confidentiële informatie is voor ons vanzelfsprekend.

Opvolging

Catalize volgt de zaak op van A tot Z. De kous is dus niet af wanneer de geselecteerde kandidaat aan de slag gaat. Tijdens de job of opdracht wordt er op geregelde tijdstippen met de opdrachtgever en kandidaat beraadslaagd over het goede verloop van de job en ook na de opdracht (i.g.v. interim management) wordt de balans opgemaakt.

Enkele referenties:

Bekijk meer referenties →
  • Goodman
  • Bencis Capital Partners
  • Dossche Mills